• Novinky

            • Prvá premiéra

            • Po roku fungovania nášho dramatického krúžku sme 13. 06. 2018 zažili prvú spoločnú premiéru. Po tom, ako sme sa naučili základy hereckého prejavu, scénického pohybu a tanca, začali sme pracovať na diele, ktorým by sme sa predviedli verejnosti. Hra Astát je výsledkom ročného spoločného vymýšľania, písania, nacvičovania, skorého vstávania na nulté a dlhých poobedných nácvikoch v škole, režisérskeho kričania, stresu a únavy. Ale v konečnom dôsledku nám to všetkým stálo za to. Napriek očakávaným, ale aj tak nepríjemným technickým komplikáciam, vystúpenie pred početným publikom dopadlo úspešne, herci si mohli vychutnať standing ovation, diváci zas pripravenú recepciu. Ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli podporiť a tešíme sa na Vás na ďalších podobných akciach. A ak ste premiéru Astátu náhodou zmeškali, tak neváhajte prísť na reprízu, ktorá je plánovaná na jeseň.  

            • Fyzika v Tricklandii

            • Nadšenci fyzikálnej a fyzickej aktivity sa rozhodli koniec školského roka osláviť výletom. Išli objavovať krásy Slovenska. Ich kondičku preverili Hrebienok a Štrbské pleso a ich oči pobláznili optické klamy v Tricklandii. Aj napriek nepriazni počasia si odniesli skvelé zážitky a originálne fotky, ktoré im môžu všetci závidieť.

            • Frisbee

            • V piatok 8.6.2018 sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v Ultimate Frisbee pre stredné školy kde náš tím obsadil výborne 5 miesto.

            • Debatný klub

            • Debatný klub Sučany ukončil jednu z najúspešnejších sezón svojej existencie víťazstvom Slovenskej Debatnej Ligy. Po 6. rokoch pohár do školy priniesol tím v zložení (Martin Repka, Andrej  Rybár a Sabína Kvasnicová) V základných turnajoch sa klubu darilo v stredoslovenskom aj západoslovenskom regiónone.

              V súťaži tímov sme pozbierali 4-krát 1. miesto, 6-krát 2. miesto a 3-krát 3. miesto a v top 10 rečníkov sme boli 41-krát.

              Gratulujeme a ďakujeme za  skvelú reprezentáciu školy.

            • Absolventi 2017/18

            • ...včera ešte naši žiaci, dnes už absolventi...   Gratulujeme k úspešnému ukončeniu štúdia a želáme  zdarné  pokračovanie na VŠ alebo v  pracovnom a  osobnom   živote. Jedna etapa sa končí, ďalsia začína,.. aj tak vždy budete NAŠI.

            • Návšteva v prezidentskom paláci

            • Miška Knošková, žiačka 4tého ročníka, bola v rámci finálovej delegácie Olympiády ľudských práv dňa 10.05. 2018 oficiálne prijatá u pána prezidenta Andreja Kisku.Vieme, že za jej úspechom sa skrýva množstvo dobrovoľníckej  práce,  projektov a kretívnej práce. Želáme jej  veľa  elánu, pozitívneho myslenia i ďalších úspechov. Gratulujeme!!!

            • Ústna maturitná skúška v plnom prúde

            • V pondelok začala    ústna časť maturitnej  skúšky. Je to záverečná  bodka  po  niekoľkých kolách, ktoré  začali už vo štvrtom  ročníku externými skúškami z  anglického a  slovenského jazyka, potom  internými  písomnými mat. skúškami, na konci ústnymi  skúškami.  Maratón pokračoval aj v piatom  ročníku pri  volitelných predmetoch. Všetkým maturantom želáme veľa šťastia pri výbere otázok a  dobrý pocit   z  predvedenia svojich  vedomostí.   GOOD LUCK !

            • Hodžovo fórum 

            • V dňoch 9.5. - 10.5.2108 sa na pôde našej školy uskutočnil 4. ročník celoslovenskej debatnej suťaže Hodžovo fórum pri príležitosti Dní Milana Hodžu, ktoré sa konajú každoročne na konci júna. Téza tohto turnaja je vždy spätá s témou Hodžovej eseje – literárnej súťaže: 

              „Absolventi slovenských vysokých škôl by mali byť prednostne zamestnávaní v slovenskej štátnej správe”. 

              Svoje pozície obhajovali tímy z Martina (1 tím), Sučian (3tímy), Žiliny (3 tímy), Popradu (2 tímy) a Košíc (3 tímy). Víťazom tohto ročníka Hodžovho fóra sa stal tím z Gymnázia Varšavská v Žiline v zložení Barbora Horehájová, Nina Mališová a Marián Modranský. Najlepší tím domáceho klubu v zložení Dário Mikuš, Filip Kužma a Jakub Dobeš sa umiestnil na 2. mieste a broznovú priečku obsadil tím z Gymnázia Jozefa Lettricha v Matrine, v zložení Aneta Migátová, Roland Nepela a Martin Štípala.

              Najlepšími tromi rečníkmi sa stali Lucia Elečková z Gymnázia Poštová v Košiciach, Aneta Migátová z Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine a Marián Modranský z víťazného tímu. 

            • Časopis Karis opäť zabodoval!

            • Aj tento rok sa náš časopis KARIS môže pýšiť ďalším úspechom! V dňoch 20.-21.4. sme sa vo Zvolene zúčastnili celoslovenskej súťaže školských časopisov- Štúrovho pera 2018. Čakalo nás plno zaujímavých workshopov a prednášok z oblasti žurnalistiky, vrátane návštevy prezidenta Andreja Kisku. Ako čerešnička na torte bol pre nás prichystaný veľký úspech v podobe Ceny televízie Markíza 3. stupňa! S veľkou motiváciou a povzbudením sa tak budeme aj naďalej snažiť prejaviť naše žurnalistické cítenie a využiť nadobudnuté skúsenosti aj v budúcom roku. 

              Váš KARIS

            • Šachové úspechy

            • Gratulujeme žiakom Sofia Anna Cibíková, Dominika Tomčíková, Richard Ján Mojš, Rudolf Antálekk  2. miestu  v šachovom turnaji družstiev. Ďakujeme ze  skvelú reprezentáciu školy.

            • FINANČNÁ OLYMPIÁDA

            • Dvadsať najlepších riešiteľov - z toho 4 z našej školy-Juraj Bielik, Eduard Kofira, Gabriela Zemenčíková a Martin Kňaze (z celkového počtu 5000 žiakov), ktorí úspešne prešli prvými dvoma súťažnými kolami zabojovalo o atraktívne ceny pre seba a svoju školu. Žiakov čakal vo finálovom kole test zameraný na svet financií, objasnenie ekonomických pojmov či riešenie slovných úloh týkajúcich sa hospodárenia s peniazmi.

              S úlohami si najlepšie poradil a 1. miesto obsadil práve náš žiak Martin Kňaze, ktorý si vďaka zisku najväčšieho počtu bodov odniesol nový MacBook a svojej škole zároveň zabezpečil peňažnú výhru v hodnote 2 000 eur.  Ďakujeme a gratulujeme!

               

            • Vyrástol nám MÁJ

            • Dnes  sa záhradou našej školy niesli ľúbozvučný spev, hudba i tanec, ktoré krásne  dotvorili atmosféru  tradície stavania Mája. Ďakujeme  všetkým chlapcom a kolegom, ktorí pripravili tento  darček pre  dámsku časť osadenstva školy

            • Aplikovaná ekonómia

            • Opäť jedna výborná prezentácia školy, teraz v rámci predmetu Aplikovaná ekonómia.

              Rebeka Reiselová sa zúčastnila súťaže Mini Innovation Camp v Košiciach. Súťaže sa zúčastnilo 29 študentov programov JA Aplikovaná ekonómia, JA Podnikanie v cestovnom ruchu I a II. Súťaž Mini Innovation Camp predstavuje pre študentov intenzívnu skúsenosť, ktorá stimuluje ich kreatívne a inovačné schopnosti. Študenti pracovali na reálnej výzve v zmiešaných 4- členných tímoch. Ich úlohou bolo nájsť najlepšie riešenie na zadanú tému a prezentovať ho pred odbornou porotou. Rebeka obsadila so svojím tímom pekné 3. miesto .

              Blahoželáme aj  Miriame Sokolákovej za úspešné reprezentovanie školy v Ekonomickej olympiáde. Spomedzi viac ako 300 stredoškolákov z celého Slovenska, ktorí absolvovali krajské kolá, sa Miriam umiestnila na peknom 5.mieste a postupuje do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční 26.apríla 2018 v Bratislave

              Úspešnou riešiteľkou olympiády  je aj Dominika Cigániková, umiestnila sa na 11.mieste. Bohužiaľ postup do finále jej ušiel o jedno miesto.,

              Ďakujeme a gratulujeme!

               

            • AJ VY LAJKUJETE?

            • Do divadla GUnaGU v Bratislave sme sa už dávno chystali a 16. 4. to vyšlo!
              Najnovšia hra Viliama Klimáčka YOUTUBERI (ó božský internet) poskytla priestor na
              zábavu plnú absurdností, ale aj na vážne úvahy. Dokudráma, ako ju označil sám autor, šokuje,
              provokuje, je skrátka reakciou na nástup nových technológií. Štyria výborní herci dokázali
              svoje interpretačné umenie vo viacerých postavách, a tak znásobili zážitok z celého
              predstavenia.
              „Predstavenie sa nám páčilo, DÁVAME MU LAJK."

            • Úspechy bohato pribúdajú

            • Gratulujeme Zuzke Nikodemovej bronzovému miestu na celoštátnom kole v Olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry. Sme  radi, že popri  anglickom jazyku nezabúdajú naši žiaci aj na ich materinskú reč. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy.