• Novinky

            • Pomáhame nielen na Vianoce

            •  

              Skvelý nápad ako pomôcť psíkom a iným zvieratám , jednoduchá realizácia , ale najmä ochota a zamyslenie sa nad tým, ako  sa správame  nielen voči ľuďom , ale  aj zvieratám.  Je bežným javom, že  deti si nájdu  pod stromčekom milé šteniatko, ale za týždeň je už vyhodené  ako   nepotrebná vec. Aj preto  prebieha na škole Vianočná burza na pomoc  útulku Túlavé šťastie. Každý mohol   prispieť niečím na predaj za  symbolické ceny a niečo si aj kúpiť či pre seba alebo  pre  svojich blízkych.

            • Návšteva v škôlke

            • Dňa 11. decembra sme navštívili Materskú školu Zvonček v Sučanoch. Privítali nás veselí predškoláci. Už od rána nás čakali, vedeli odkiaľ prichádzame a tešili sa na nás.  Ihneď sme sa spolu skamarátili a vydali sa hľadať poklad a riešiť úlohy potrebné k jeho získaniu.  Popasovali sme sa s bludiskami, pexesom, skladačkami, drobci sa pritom učili nové anglické slovíčka. Všeličo nám o sebe prezradili, veľa sme sa spolu nasmiali. V závere stretnutia naši noví kamaráti poklad získali a s medailami na hrudi nám ďakovali za návštevu. Veríme, že bola jednou z mnohých...

            • Ľudské práva

            • Gratulujeme študentkám

               

              Študentky Michaela Knošková a Adriána Repáňová boli oceňené v rámci Medzinárodného dňa ľudských práv pani ombudsmankou, ochranykňou ľudských práv Máriou Patakyovou. Dievčatá vymysleli edukačný projekt Create & Control čím zareagovali na šírenie populistických a extrémistických prúdov v spoločnosti, najmä v radoch ich rovesníkov. Snažia sa šíriť osvetu o ľudských právach a priblížili žiakom, ako funguje štát, orgány verejnej správy a Európska únia. Ombudsmanka ocenila, že si študentky uvedomili, že jednoduché riešenia, ktoré ponúkajú populisti a extrémisti, nie sú správnou voľbou.


              Viac na: https://domov.sme.sk/c/20713791/ombudsmanka-podakovala-osobnostiam-ktore-ochranuju-zakladne-prava-a-slobody.html#ixzz50td3L2Xu

            • Návšteva z Olomouca

            • Tento týždeň bol bežným vyučovacím týždňom a predsa bol trošku  iný. Na našej  akademickej pôde sme   privítali kolegov  z  Gymnázia z Olomouca.  Navštívili  mnoho   vyučovacích  hodín,  zažili atmosféru  v triedach i mimo nich, mali   možnosť  spoznať naše know-how.  Ďakujeme  za  možnosť výmeny názorov a skúseností v oblasti  bilingválneho vzdelávania.

            • Školské majstrovstvá kraja v šachu

            • Gratulujeme našim žiačkam Dominike Tomčíkovej k 1 miestu a  Sofii Anne Cibíkovej k 2.  miestu  na krajskom kolle škôl  a   želáme veľa úspechov pri reprezentácii na celoslovenskom kole,

            • Fyzikálny Náboj

            • Na našej škole organizoval fyzikálny krúžok už v poradí druhý ročník fyzikálnej súťaže Náboj pre základné školy z regiónu. Súťaže sa zúčastnilo osem základoškolských tímov, ktoré si spolu s učiteľmi, prípravu a účasť na sučianskom Náboji mimoriadne užili.

            • Pamätný list sv. Gorazda

            • Gratulujeme  Zuzane Kardošovej,  ktorej Ministerstvo školstva vedy, výskumu a športu udelilo pamätný list sv. Gorazda za úspešný školský rok na BGMH a výborné športové výsledky.

            • Open day 2017

            • Ďakujeme všetkým  návštevníkom   podujatia Deň otvorených dverí, budúcim uchádzačom o štúdium  želáme  veľa šťastia a  úspechov.  Pri peknom  počasí by vás vítali takéto výhľady, ale veríme, že  ponúknutý program  vám to viac než vynahradil.

            • Športom pre „Červené stužky“

            • Počas neskorých popoludní  v dňoch 9. 11. a 14. 11. 2017 žila škola florbalovým  turnajom, do ktorého sa zapojilo 39 žiakov nášho gymnázia. Rozdelení boli do piatich skupín podľa ročníkov. Štrnásť  odohratých zápasov prinieslo konečného víťaza, ktorým sa stalo družstvo reprezentujúce  3. ročník.  Poradie však vôbec nebolo dôležité, pretože zvíťazili všetci, ktorí sa rozhodli vymeniť pohodlie za aktívny pohyb.  Pre všetkých zainteresovaných to bola výnimočná udalosť. Veríme, že turnaj pre „Červené stužky“ si nájde svoje stále miesto medzi aktivitami aj v budúcnosti.

            • Turnaje v debate

            • Prvé regionálne turnaje sú za nami a nám neostáva iné, len zhodnotiť, že sučianski debatéri vykročili do debatnej sezóny v plnej paráde.

              Na západoslovenskom turnaji v Bratislave sa v náročnej konkurencii podarilo našim druhákom v tíme SučanyZápad2 (zloženie Šimon Pekár, Filip Chobor a Andrej Mokriš) obsadiť 2. miesto v súťaži tímov.

              Na stredoslovenskom turnaji sme zopakovali výborné výsledky z minulej sezóny a v súťaži rečníkov sme obsadili prvých deväť priečok. Najlepším rečníkom sa stal Filip Pastorek, ktorý spolu s Christianom Alexandrom Filtom a Katarínou Kandrikovou v tíme Sučany2 vyhral aj súťaž tímov. Gratulácie patria aj debatérom zo Sučany7 (Aneta Benedigová, Lucia Žídeková a Jakub Arbet), Sučany3 (Barbara Bačová, Simona Stasová a Rudolf Antálek a našim prvákom z tímu Sučany9 (Zuzana Hudáčová, Martin Dam a Timotej Kopča), ktorí sa všetky umiestnili medzi najlepšími piatimi tímami turnaja.

            • Speaker's corner

            • V štvrtok 16.11.2017 sa u nás v škole po dlhšej pauze uskutočnil Speaker's corner. Organizovali ho žiaci v rámci projektu Euroscola a venoval sa problematike migračnej krízy. Vystúpili na ňom 6 rečníkov z radov žiakov, ale aj učiteľov. Reči boli veľmi dobre štrukturované a bolo vidieť, že žiaci BGMH sa v téme aktuálne pohybujú. Ešte raz by sme chceli poďakovať všetkým rečníkom za ich príspevky a dúfame, že Speaker's corner sa bude organizovať častejšie.

            • Kreati-V4

            • Dňa 8.11. sa v našej škole konala výstava zorganizovaná našimi študentmi v rámci projektu Kreati-V4. Šiesti žiaci našej školy sa spolu so žiakmi z Poľska, Česka a Maďarska sa zapojili do súťaže a následne stretli v maďarskom Debrecíne v auguste tohto roku, kde sa spoločne zúčastňovali tvorivých workshopov. Na našej školskej výstave sme mohli vidieť diela všetkých žiakov zúčastnených krajín, rovnako ako aj diela z workshopov. Naši žiaci prestavili spolužiakom svoje diela a porozprávali o celom priebehu projektu a ich letnom pobyte. Všetkým zúčastneným ďakujeme a dúfame v ďalšie príjemné stretnutia v podobnom duchu na našej škole.

            • Imatrikulácie

            • Gratulujeme všetkým prvákom k absolvovaniu imatrikulácií čím sa  zaradili do žiackeho stavu na našej škole. Želáme im veľa študijných i osobných úspechov.

              viac foto vo fotoalbume

            • KARIS aj tento rok na OPEN DAY

            • Obľúbený školský časopis Karis ani tento rok nebude chýbať na Dni otvorených dverí na BGMH. Všetci záujemcovia o štúdium, ale aj ich rodičia a známi, si budú môcť časopis kúpiť priamo v škole alebo v Robotníckom dome.

              Karis je skvelá investícia pre budúcich študentov, pretože ukazuje život na GBASe taký, aký naozaj je, zahŕňa aj pohľad učiteľov a nevynecháva ani zaujímavosti zo sveta. Cena jedného čísla je 1€ a kúpiť si ho budete môcť počas celého štvrtku, teda 23. novembra.

            • Deň otvorených dverí v BGMH 23. novembra 2017

            • Vážení rodičia, milí uchádzači o štúdium,

              aj v tomto školskom roku pripravujeme pre vás Deň otvorených dverí - Open Day v Bilingválnom gymnáziu Milana Hodžu

              23. novembra 2017 (štvrtok).

              Z organizačných dôvodov a s cieľom zabezpečiť plnohodnotný a nerušený program pre návštevníkov je účasť na Open Day  podmienená registráciou, ktorú spustíme po 15.októbri.

              Tešíme sa na stretnutie

              organizačný tím

            • Cvičenie Ochrana života a zdravia

            • V pondelok nás navštívili  členovia  Dobrovoľného hasičského zboru v  Sučanoch a prezentovali postupy pri zachraňovaní životov i majetku,  poskytli aj  praktické  ukážky prvej pomoci.  Ďakujeme  a  želáme čo najmenej zásahov.

            • Erasmus+

            • V dňoch 25.10. - 5.11.2017 sa 6 žiakov našej školy zúčastnilo na medzinárodnom programe Erasmus+ na projekte s témou "Let's Save Our Planet".

              Prezentačné video:

            • Študentská kvapka krvi

            •  Ďakujeme všetkým darcom krvi   z radu  predstavenstva obce, učiteľov i žiakov školy  za  ochotu  darovať  to najcennejšie.

              Milé darkyne a milí darcovia,som veľmi rada, že máme za sebou ďalšiu úspešnú akciu, ktorá si vyžaduje nielen ohodlanie, ale aj kus odvahy podeliť sa s najvzácnejšou tekutinou na svete. Veľmi nás teší vysoký počet darcov, ktorý prekročil všetky očakávania. Študentskej kvapky krvi sa zúčastnilo až 42 záujemcov, z ktorých 39 krv aj darovalo. Je to úžasné číslo aj vzhľadom na počet stúpajúcich chorôb s prichádzajúcou zimou. Vážim si naozaj každého, kto sa odhodlal darovať kúsok seba samého. K záchrane ľudského života je to najmenej, čo môžeme urobiť, a zároveň to najviac, čo môžeme darovať. AJ preto mi napadá len stručné konštatovanie: ste úžasní! Verím, že sa nám najbližšie podarí zorganizovať aj Valentínsku kvapku krvi, ktorá bude prebiehať v mesiacoh február a marec. Už teraz sa na to tešíme!Z CELÉHO SRDCA ÚPRIMNE ĎAKUJEME!

                                                                                                                                        za celý organizačný tím D.Mičáňová