• Novinky

            • Hodžovo fórum

            • V dňoch 15.5. - 16.5.2109 sa na pôde našej školy uskutočnil 5. ročník celoslovenskej debatnej súťaže Hodžovo fórum pri príležitosti Dní Milana Hodžu, ktoré sa konajú každoročne na konci júna. Téza tohto turnaja je vždy spätá s témou Hodžovej eseje – literárnej súťaže: „Ani v prípade, kedy diplomacia zlyháva, by nemal byť ozbrojený konflikt správnou cestou na udržanie mieru.”. Svoje pozície obhajovali tímy zo Sučian (2 tímy), Žiliny (4 tímy), Košíc (2 tímy) a Šamorína (2 tímy). Víťazom tohto ročníka Hodžovho fóra sa stal tím z domáceho klubu v zložení Soňa Koniarová, Martin Janco a Adam Berkeš. Na druhej priečke sa umiestnil tím z Gymnázia Varšavská cesta v Žiline v zložení Aneta Králová, Simona Kobelová a Jakub Koprda a broznovú priečku obsadil tím z Gymnázia Milana Rastislava Štefánika v Šamoríne v zložení Tatiana Gáborová, Stela Koštálová a Barbara Betušová. Najlepšími tromi rečníkmi sa stali Soňa Koniarová z domáceho víťazného tímu, Jakub Koprda a Samuel Hromo Gymnázia Varšavská cesta v Žiline.

            • Gratulujeme

            •  Gratulácia Hughovi Barthovi  za 1. miesto na krajskom kole Fyzikalnej olympiády a 3. miesto na krajskom kole Matematickej olympiády 

               Gratulácia Branke Božinovič za 3. miesto na celoslovenskom kole Olympiády vo francúzskom jazyku

              Žiak IV.C triedy Martin Sušienka reprezentoval našu školu a Žilinský kraj v celoslovenskom kole Olympiády v ruskom jazyku a obsadil krásne 3. miesto. Blahoželáme! 

            • Nemčina všetkými zmyslami

            •  

              Na konci apríla sme na konverzáciách v nemeckom jazyku zažili nemčinu všetkými zmyslami.

              Hmatom - pri šúpaní, krájaní, strúhaní, miešaní,

              ušami – pri varení, pečení a dávaní pokynov kuchtíkom vo svojom tíme,

              nosom - pri vnímaní všetkých tých omamných vôní šíriacich sa z kuchynky v našom klube,

              očami - pri pohľade na všetky tie lahodne vyzerajúce dobrôtky

              a na čo sme sa tešili všetci najviac – pri ochutnávaní.

              Po bryndzových haluškách, bavorskom kréme, jablkovej štrúdli s čokoládou a fondue sa len tak zaprášilo.

              Na záver sme všetci spokojne skonštatovali, že slovenská kuchyňa a kuchyňa germanofónnych krajín si dokáže podmaniť srdce a tráviaci systém každého hladného gbasáka. J Neveríte? Pridajte sa nabudúce k nám! Sie sind herzlich willkommen!

            • Ekonomická olympiáda

            • - je celoslovenská súťaž v znalostiach z ekonómie a financií, ktorá je určená študentom stredných škôl a je organizovaná organizáciou INESS - Institute of Economic and Social Studies.

              Spomedzi veľkej konkurencie - 181 stredných škôl, 5285 súťažiacich a 438 úspešných riešiteľov sa do celoslovenského kola/25.4.2019/ prebojovalo len  50 študentov. Naša škola mala hneď štyroch zástupcov : Šimon Pekár, Miriam Sokoláková, Barbora Peťková a Aneta Benedigová.

               

              Nakoniec celkovým víťazom sa stal Šimon Pekar !!!

              A Mirka Sokoláková obsadila krásne siedme miesto.

               

              Srdečne im blahoželáme!!!