• Novinky

            • Pomáhame....


            • Dňa 23.12. 2019, len jeden deň pred štedrým večerom, sme obdarovali matky s deťmi v núdzi v sociálnom zariadení Lúč. Toto centrum je veľmi atypické od iných práve tým, že ponúka celoročnú dennú starostlivosť hendikepovaným a týraným matkám s deťmi, ktoré vyžadujú neustálu asistenciu pri každodennej starostlivosti a výchove detí. Vedie ich k zodpovednosti, poriadku a pripravuje ich na potenciálny život mimo sociálneho zariadenia.
              Osobne sme sa rozprávali s riaditeľkou centra Z. Žákovou. Veľmi pani Zuzanu obdivujeme, za prácu, ktorú pre týchto ľudí denno-denne s tímom spolupracovníkov vykonáva. Potvrdila nám, že Vianoce bývajú najsmutnejším obdobím v sociálnom zariadení, keďže deti si pod stromčekom často nič nenájdu, a to zhoršuje psychický stav matiek ešte viac. No vďaka koláčom od cukrárne Monarch a zbierke jej zamestnancov (oblečenie, knihy a hračky), hračkám, nálepkám, zápisníkom od hračkárstva Bubliboom a v neposlednom rade aj vďaka nádherným ružiam od kvetinárstva Victor boli tieto Vianoce pre matky s deťmi krajšie a radostnejšie.
              Do centra sme prišli nabalení, plní radosti z obdarovania a zobrali sme i svojich mladších súrodencov. Chceli sme im ukázať, aké životné situácie život prináša. Rozprávali sme sa o tom, že všetci si zaslúžime rovnaký prístup a príležitosť žiť dobrý život. O čom inom sú Vianoce, keď nie o pomoci si navzájom? Zážitky z poznania tohto zariadenia a ľudí v ňom sa naozaj vyplatili a zarezonovali v nás na veľmi dlhú dobu.

              Winklerová M., Jambrichová A., Pavelka M.

              Ďakujeme menovaným žiakom za úžasný  čin a prejav empatie.