• Novinky

            • Prečo práve GBAS?

            • Väčšina ľudí si predstavuje študenta strednej školy ako nudnú osobu neustále zahrabanú v knihách, trápiacu sa známkami, bez voľného času. Tak si ale väčšina začínajúcich stredoškolákov nepredstavuje svoje najlepšie študentské roky. Rozumieme Vám.

              No nie vždy to musí byť tak a GBAS je toho jasným príkladom!

              Pri pohľade na GBASákov by ste len ťažko povedali, že sme nudní. Naše rozvrhy sú plné elitného športu, debaty, kvalitného času s kamarátmi, výletov, zahraničných študijných pobytov a kvalitného vzdelávania sa v anglickom jazyku, ktorý je v dnešnom svete viac ako potrebný. Našu školu možno prirovnať k štvorlístku, symbolu šťastia- prvým lístkom sú študenti, druhým absolventi, tretím učitelia a štvrtým? Tým môžeš byť práve ty! Práve ty môžeš dotvoriť túto úžasnú komunitu podnetných ľudí a vydať sa cestou netradičných koníčkov a nových vedomostí.

              Výber tejto cesty neľutuje ani naša úžasná absolventka - Eva Kušíková, lekárka bez hraníc, ktorá spomína na GBAS len s úsmevom a so slovami: „Toto dal GBAS mne. A čo dá tebe?“ GBAS Prefects v spolupráci s absolventami Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu predstavujú krátke video s anesteziologičkou Evou Kušíkovou - lekárkou bez hraníc.

            • Gratulujeme

            • Aj v tomto školskom roku, aj keď len v online forme, organizuje Zväz Rusov Košice  pod záštitou MŠVVaŠ, celoštátnu recitačnú súťaž Ruské slovo. Zatiaľ prebehli školské a krajské kolá. V tomto roku je témou súťaže Rodina. Našu školu reprezentoval tak, ako minulý rok, žiak IV.D, Juraj Šuňal, opäť vo svojej kategórii zvíťazil a postúpil na celonárodné kolo, ktoré sa bude konať v Košiciach. 

              Srdečne blahoželáme.

            • Gratulujeme

            • Dňa 26. novembra 2020 sa konalo krajské kolo celoštátnej súťaže Zenit v programovaní, kde sa naša žiačka Nadiya Balanchuk umiestnila na prvom mieste. 

              Srdečne jej blahoželáme k úspechu a tešíme sa s ňou :)