• Novinky

            • Divadelné predstavenie v Bratislave

            • V stredu 9.10. sme sa vybrali do Slovenského národného divadla v Bratislave pozrieť si divadelno-hudobné predstavenie Kým prídu Stouni… Táto inscenácia je vtipným, ale aj vážnym pohľadom na obrovský kultúrny fenomén, ktorým je rokenrol a jeho hádam najslávnejších predstaviteľov - kapelu The Rolling Stones. Kým prídu Stouni… však nie je určená len pre milovníkov legendárnej skupiny. Dobre sa zabavia sa aj tí, ktorí o Stounoch nič nevedia. S výborným hereckým obsadením, hudobnými vystúpeniami a humornými historkami sme sa pri predstavení rozhodne nenudili a budeme naň ešte dlho spomínať. Aj preto sa už teraz tešíme na ďalšie kultúrne zážitky sprostredkované BGMH.

            • NOC VEDY

            • Dňa 27.9.'24 sme sa zúčastnili na festivale "Noc vedy" v Žiline. Mohli sme si overiť naše vedomosti z rôznych vedeckých oblastí. Počas celého programu sa nám predstavili fakulty z celého Slovenska. Vypočuli sme si rôzne prednášky a vedomosti sme mali možnosť získať aj počas prektickych experimentov. Zahrali sme sa na redaktorky a vypravčíkov, vyskúšali si programovanie, hrali sa na ovocnom klavíri, pozorovali 3D tlačiareň v akcii, pozreli sme sa do mozgu potkana, ochutnávali sme mikro rastliny, dostali sme rástliny v skúmavke, vyrobili si odznaky, dozvedeli sa, že zo zuba sa dá spraviť pečeň a veľa ďalšieho. Veľmi sa nám to páčilo a tešíme sa na budúci rok.

              Každý účastník nasýtil svoj hlad po vedomostiach a bola to jedinečná príležitosť ako spoznať niečo nové a prospešné.

            • Festival Európsky deň jazykov

            • Dňa 25. 9. 2024 sa žiaci III. a IV. ročníka, učiaci sa ruský jazyk, s Mgr. Stanovou zúčastnili na pozvanie Gymnázia v Rajci na festivale Európsky deň jazykov, ktorý organizovali mesto Rajec, Gymnázium Rajec, za podpory viacerých organizácií. Žiaci si mohli na pripravených stanovištiach overiť vedomosti a aj sa mnoho nového naučiť v anglickom, nemeckom, ruskom, slovenskom, ukrajinskom, bieloruskom, talianskom, arabskom a programovacom jazyku. Boli pripravené aj národné kulinárske špeciality a na záver sa niektorým  podarilo vyhrať pekné ceny. Akcia sa stretla s veľkým úspechom a žiaci konštatovali, že o rok sa radi zúčastnia znova.