• Novinky

            • Farewell to the class of 2022

            • Dňa 30.5.2022 sme sa na pôde školy mohli slávnostne rozlúčiť s našimi piatakmi, ktorí úspešne dovŕšili svoje štúdium na Gbase. Dnešný deň bol pre nich symbolickým posledným na škole a teší nás, že sme sa s nimi mohli tento rok rozlúčiť naozaj všetci.
              Na slávnostnom ceremoniáli na našom grasse sme im mohli spoločne zatlieskať a popriať im veľa štastia na ďalšej ceste životom.

              Dear Gbass Class of 2022, veľa šťastia, ‘Live long and prosper’!

            • Gratulujeme

            • Náš žiak, Peter Banáš, nás úspešne reprezentoval na krajskom kole Matematickej olympiády v kategórii A, kde sa umiestnil na delenom 3. mieste.

              Srdečne mu gratulujeme!

            • Gratulujeme

            • Náš žiak, Juraj Pastierik, nás úspešne reprezentoval na krajskom kole Fyzikálnej olympiády, kde získal krásne 2. miesto.

              Srdečne mu gratulujeme!

            • Putovný pohár doputoval!

            • 16. mája 2022 sa našim debatérkam - Eme Križanovej, Natálii Michalcovej a debatérovi Martinovi Jancovi podarilo vyhrať Finále slovenskej debatnej ligy (FSDL). Keďže náš klub obhájil prvenstvo z rokov 2020 a 2021, teda získal titul trikrát po sebe, putovný pohár si podľa pravidiel môžeme ponechať na škole. To sa za 23-ročné pôsobenie organizácie podarilo doteraz len jednému klubu. Gratulácie patria aj tímu Suhroza, ktorý skončil na druhom mieste, v ktorom Sučany zastupuje Richard Tomka a (hoci už oficiálne reprezentuje iný klub) Timotej Oršula. Do vyraďovacích kôl postúpili dokonca z prvého miesta a vo finále ich delil hlas iba jedného rozhodcu od výhry, čo svedčí o veľmi vyrovnanej a napínavej debate. To, že FSDL ovládnu sučianske tímy, bolo zrejmé už zo zoznamu účastníkov, v ktorom sme mali 8 z 20 tímov. Teší nás, že ako klub sme vynikli  nielen kvantitou, ale aj kvalitou, nakoľko do štvrťfinálových debát postúpilo 5 tímov a semifinále bolo už čisto v sučianskej réžii. 

              Všetkým debatérom a debatérkam k ich úspechom gratulujeme a prajeme veľa šťastia v ďalšej sezóne!

            • Hodžafest

            • Dňa 5.5. 2022 sa na našej škole uskutočnil po dvoch rokoch prezenčný Hodžafest. Naši študenti si mohli okrem aktivít, ktoré pripravili ich spolužiaci, vychutnať aj aktivity s rôznymi hosťami. Na pôde školy sme privítali napríklad pána Dzurindu, Vedátora či lekára a zdravotného brata z podcastu Doktor má Filipa. Na svoje si prišli aj milovníci hudby, nakoľko sme po dlhšej pauze zažili aj vystúpenie školskej kapely.

              Teší náš vysoký záujem o akciu, ktorej sa nakoniec zúčastnilo viac ako 200 žiakov a pozitívne ohlasy, ktoré sme dostali. Do budúcich rokov sa pokúsime zapracovať na nejakých pripomienkach, aby sme zážitok zmaximalizovali.

              HF crew

            • Erasmus+ v Čechách

            • Koncom apríla sme sa my, malá skupina druhákov, zúčastnili na programe Erasmus+ v Čechách. Počas našej výmeny sme sa zamerali na rozpad Československa, spomienky a názory ľudí. Počas týždňa sme spoznali mnoho vecí a všetky prvotné predsudky a problémy sme s pomocou našich českých kolegov dokázali prekonať. No a ako plynul čas a naša cesta do Prahy sa krátila, tak nám niečo napadlo. Čo keby sme sa pokúsili zdieľať časť nášho výletu aj s ostatnými GBASákmi? A tak vzniklo toto video, v ktorom sme si pre vás pripravili aspoň malú hŕstku toho, čo sme zažili za ten krátky týždeň.

              Autorky: Sára, Peťa, Kika

            • Blahoželáme

            • V dňoch 5. až 7.5.2022 sa v Bratislave uskutočnilo celoslovenské kolo Dejepisnej olympiády, na ktorej nás reprezentoval Michal Pecha, ktorý obsadil prvé miesto v kategórii B.

              Srdečne gratulujeme k tomuto úžasnému umiestneniu a želáme veľa ďalších úspechov! 

            • Basketbalistky si konečne po dvoch rokoch zahrali vytúžené krajské kolo

            • Po dvojročnej prestávke sa dievčatá opäť prebojovali do krajského kola v basketbale stredných škôl, ktoré sa vinou pandémie Covid 19 nemohlo v posledných dvoch rokoch uskutočniť. Naše žiačky podali veľmi bojovný výkon na ceste za majstrovstvami Slovenska stredných škôl. Po vyhratých zápasoch s Námestovom a Žilinou podľahli vo vyrovnanom zápase vo finále dievčatám z Ružomberka. 

              Výsledky zápasov našich dievčat:

              Gymnázium A. Bernoláka Námestovo – Bilingválne gymnázium M. Hodžu Sučany - 7:18 

              Body: Mokrišová 8, Mičianiková 4, E. Hutňanová 2, Pekarová 2

              Bilingválne gymnázium M. Hodžu Sučany – Spojená škola Rosinská cesta Žilina - 24:20

              Body: Mokrišová 22, Olexová 2

              Bilingválne gymnázium M. Hodžu Sučany – Gymnázium Š. Moyzesa Ružomberok - 10:18

              Body: Mokrišová 8, Piatková 2

               

              Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme ku krásnemu 2.miestu.

            • KARIS opäť úspešný

            • Školský časopis KARIS aj tento rok úspešne reprezentoval našu školu na súťaži školských časopisov Štúrovo pero 2022 vo Zvolene, kde získal hneď dve ocenenia: Cenu Televízie Markíza 2. stupňa v kategórii Stredoškolské časopisy a Prémiu Kníhkupectva MARTINUS za článok o knihách, a to v konkurencii ďalších 43 stredoškolských časopisov z celej SR. Vyhodnotenie súťaže sa po dvojročnej pauze konalo opäť prezenčne a redakciu KARISu na ňom reprezentovala šéfredaktorka Zaira Záremská a zástupca šéfredaktora Aneta Pavčová z 4. ročníka. Zaira fantasticky viedla redakciu KARISu počas celého náročného obdobia dištančného vzdelávania, a obe ocenenia nás preto o to viac tešia. Do ďalšieho pôsobenia sme dostali od poroty veľa praktických rád a inšpirácie. Momentálne sa KARIS rozrastá o nových členov redakcie aj s novou co-šéfredaktorkou Karolínou Gregorovou a autorkou článkov Katarínou Janšovou z 2. ročníka. Do nového školského roka pripravujeme veľa nového a tešíme sa, že vám všetkým na Gbase a okolo neho prinesieme skvelé čítanie!

              Váš KARIS

            • Blahoželáme

            • Naši žiaci Tatiana Migová a Samuel Remenár nás 3.5.2022 reprezentovali v celoslovenskom kole ekonomickej olympiády. Samuel sa naň prebojoval z 3. miesta a Tatiana z 5. v krajskom kole. 

              Obom žiakom srdečne gratulujeme!

            • Blahoželáme

            • Náš žiak Anrej Šušol obsadil 6.miesto na celoslovenskom kole olympiády vo francúzskom jazyku v kategórii 2A. Rovnako na zdieľanom 6. mieste skončila aj Branka Božinovič v kategórii 2C.

              Srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!

            • Blahoželáme

            • Naši žiaci Marek Schaller a Hugo Bartha nás úspešne reprezentovali na celoslovenskom kole biologickej olympiády.

              Ďakujeme im a prajeme veľa úspechov aj naďalej.

            • Dievčatá v okresnom kole v basketbale stredných škôl napodobnili chlapcov

            • 3.5.2022 sa uskutočnili majstrovstvá okresu Martin v basketbale stredných škôl žiačok, kde naše dievčatá podobne ako chlapci zvíťazili vo všetkých zápasoch a postúpili do krajského kola, ktoré sa uskutoční 11.5.2022 v Ružomberku. Školu výborne reprezentovali Karolína Olexová, Emma Hutňanová, Barbora Piatková, Soňa Hutňanová, Martina Brozová, Nikola Pekarová, Nina Mičianiková a Nina Mokrišová.

              Srdečne gratulujeme a držíme palce!