• Novinky

            • Náboj Junior

            • 25. novembra 2022 sa na našej škole konal NÁBOJ JUNIOR. 10. ročník tejto medzinárodnej súťaže potrápil mladých talentov v matematike a fyzike. Súťaž sa súčasne uskutočnila v ôsmich krajinách Európy. Na Slovensku sa do nej zapojilo 23 miest.

              V Sučanoch sa stretli študenti z blízkeho okolia. Najúspešnejší boli žiaci Gymnázia J. Lettricha, ktorí správne vypočítali 25 náročných úloh. V tesnom závese sa umiestnili žiaci Gymnázia Varšavská cesta. Tretí sa umiestnil ďalší tím z už vyššie spomenutého Gymnázia J. Lettricha v Martine. 

              Súťaž na našej škole organizovali žiaci rôznych ročníkov. Veria, že aj budúci rok privítame množstvo mladých talentov a opäť zažijeme skvelú súťažnú atmosféru.

            • Sárova Bystrica 2022

            • Celoštátneho kola súťaže v moderovaní Sárova Bystrica 2022 sa zúčastnila Magdalena Karolina Rošťák a v celoštátnej konkurencii uspela. Získala krásne 2. miesto.
              Srdečne jej blahoželáme.

            • Gratulujeme

            • Naša žiačka zo IV.D, Nina Mokrišová zaujala svojím projektom aj na celoštátnom finále súťaže FESTIVAL VEDY A TECHNIKY v Bratislave a jej prezentácia bola úspešná.

              Srdečne jej gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj naďalej.

            • Boli sme v divadle...

            • Dňa 8.11. 2022 sme sa my, študenti tretieho ročníka, zúčastnili divadelnej inscenácie Kým kohút nezaspieva od slovenského dramatika Ivana Bukovčana. Predstavenie v podaní Slovenského filmového divadla zanechalo v nás, dovolím si povedať, ten najsilnejší umelecký zážitok. Inscenácia bola na jednej strane vtipná a trefná, no na druhej strane nejeden z nás mal slzy v očiach alebo nám prešiel mráz po chrbte, keď sme si uvedomili, akým hrôzam sa človek dokáže podvoliť nachádzajúc sa v núdzi. Predstavenie sme opúšťali s hlavami plnými otázok  – čo by sme spravili my v takej situácii? Boli by sme schopní spáchať obdobné činy?
              Radi by sme sa na koniec za túto úžasnú skúsenosť poďakovali pani Očkovej, že nám tento deň zorganizovala.

            • Súťaž iBOBOR

            • Dňa 8. a 10.11.2022 sa na našej škole uskutočnila informatická súťaž iBOBOR.
              Najúspešnejším  riešiteľom v kategórii Senior bol Nikolas Ján Hamarik s percentilom 99,49 a v tesnom závese za ním sa umiestnila Martina Gaňová s percentilom 98,38.
              Víťaz kategórie Junior Peter Sedliak sa delí o 1-90.miesto spomedzi všetkých, takmer 10 tisíc súťažiacich. Dosiahol percentil 99,23. Z prvákov sa najlepšie umiestnil Tobiáš Peter Ondrla s percentilom 98,35.

              Úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým súťažiacim Ďakujeme za reprezentáciu školy!

            • Halloween 2022

            • Ani tento rok sme si nenechali na našej škole ujsť Halloween, a tak sme si dňa 27.10.2022 mohli užiť náš prvý Dress-up challenge tohto školského roka. Kreativita a originalita tohtoročným maskám naozaj nechýbala a boli sme svedkami hneď niekoľkých prepracovaných kostýmov, od Šmolkov cez M&M'S až po práčku. Po pochode masiek, kde sme si mohli detailnejšie prezrieť prácu našich žiakov, sme Halloween ukončili súťažou o najkrajšiu masku v individuálnej a skupinovej kategórii, v ktorej bolo naozaj z čoho vyberať.
              Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšie Dress-up challenges s vami.

            • Boli sme v divadle

            • Najznámejšia a najhrávanejšia hra Williama Shakespeara: Sen noci svätojánskej z konca 16.storočia rozpráva o dobrodružstvách štyroch mladých aténskych zaľúbencov a skupiny ochotníckych hercov so skupinou víl a škriatkov, ktorí žijú v tmavom lese za mestom.  Vypovedá predovšetkým o láske a jej bláznivých premenách, zároveň o básnickej a divadelnej imaginácii. Divadelný mág a iluzionista William Shakespeare v nej virtuózne až hýrivou, strhujúcou obraznosťou predvádza hru „bláznov, milencov a básnikov.“​​​​​​​

              Takmer celý súbor SKD Martin nám 10.novembra podvečer priniesol v preklade Ľubomíra Feldeka skvelú zábavu, výborné herecké výkony, vtipné scény a humorné situácie.
              Ďakujeme a tešíme sa opäť do divadla.

            • Beniakove Chynorany – krajské kolo

            • Dňa 10.11. 2022 sa naše žiačky P. StankováN. Ferenčáková zúčastnili krajskej výberovej prehliadky na XXIX. slovenskom festivale poézie Beniakove Chynorany 2022 v Banskej Bystrici. N. Ferenčáková získala 3. miesto v I. kategórii.

              Srdečne jej blahoželáme.

            • Sárova Bystrica – krajské kolo

            • Dňa 3.11.2022 žiačka Magdaléna Rošťák reprezentovala našu školu na súťaži mladých moderátorov a redaktorov Sárova Bystrica 2022 v krajskom kole. Získala krásne 2. miesto a veríme, že postúpi i do celoslovenského kola. Veľká vďaka patrí pani riaditeľke, ktorá ochotne poskytla rozhovor do Magdaléninej, porotou vysoko ocenenej, investigatívnej reportáže, i Patrikovi Čapliarovi, ktorý ako respondent rozhovoru tiež prispel k tomuto peknému výsledku. Vďaka patrí i Ondrejovi Štrkolcovi, ktorý sa zúčastnil prípravných seminárov a poskytol nám získané informácie.

            • Navždy sa zachová ...

            • Tak sme sa po 3 rokoch dočkali!!!

              Naši piataci sú tí lucky ones!!! Ako jední z posledných zažili Imatrikulácie, UK trip, Venček, áááá ... minulý víkend sme si spolu užili aj STUŽKOVÚ. Nezapreli svoju kreativitu a súdržnosť a pripravili všetkým zúčastneným veľmi príjemný slávnostný večer. Ďakujeme.

              ...  už vám len prajeme to vaše luck aj na maturách    

               Vaši triedni      

            • Študentská kvapka krvi

            • Dňa 26.10.2022 sa na pôde našej školy uskutočnila Študentská kvapka krvi v spolupráci s NTS z Martina. Kampaň je zameraná najmä na prvodarcov a mladých ľudí a slogan 28. ročníka „Pripoj sa!“ je výzvou, aby sa každý zdravý dospelý človek pripojil k darcom krvi. My sme túto výzvu prijali a povzbudení záujmom našich žiakov plánujeme v podobných akciách pokračovať aj v budúcnosti.

              Všetkým darcom ĎAKUJEME!

            • Gratulujeme

            • Koncom októbra sa veľmi šikovná žiačka našej školy, Nina Mokrišová zo IV.D, zúčastnila krajského kola prestížnej vedeckej súťaže Festivalu vedy a techniky v Žiline, kde so svojím projektom Alternatívny spôsob stravovania celiatikov uspela a postúpila do celoštátneho kola.

              Tešíme sa s ňou a držíme palce už čoskoro. 

            • Exkurzia v Paríži

            • V dňoch 17. - 21.10.2022 54 našich žiakov spoločne s 3 pani učiteľkami spoznávalo krásy Paríža. Pešo sme vyšli na Eiffelovku a obdivovali túto metropolu Francúzska zo všetkých strán, zopakovali si učivo o Napoleónových víťazstvách pod Víťazným oblúkom a takmer sme si zodrali topánky pri pešej prehliadke ostatných pamiatok. V Louvri si niektorí vystáli rad na fotku s Monou Lisou, iní sa zas snažili v ňom nestratiť sa a užiť si jeho výnimočnú atmosféru. Montmartre s majestátnou bazilikou Sacré Coeur nás privítali svojou srdečnosťou a výnimočným výhľadom a večer bola čerešničkou na torte plavba po Seine a pohľad na rozsvietenú Eiffelovku. Posledný deň sme strávili prehliadkou zámku Versailles a jeho rozľahlých záhrad.

              Vidíme sa nabudúce Paríž - À la prochaine fois Paris!