• Novinky

            • Deň otvorených dverí

            • Milí návštevníci,

              dovoľte nám pripomenúť blížiaci sa termín Dňa otvorených dverí (Open Day), ktorý sa uskutoční 15. 12. 2022 v budove Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch. Všetkým registrovaným účastníkom bol odoslaný email s odkazom, na ktorom si môžu overiť svoju registráciu, skontrolovať počet sprevádzajúcich osôb, program a skupinu, ktorú si pri registrácii vybrali. V prípade nedoručenia emailu si skontrolujte aj priečinok nevyžiadaná pošta ("spam") vo Vašej emailovej schránke. 

              Tešíme sa na vašu návštevu.

              Vzhľadom na kapacitné možnosti školy, nové registrácie už nie sú možné. 
              Za pochopenie ďakujeme.

            • Basketbalové družstvá dievčat a chlapcov v okresnom kole aj tento rok s postupom a bez prehry.

            • 7. - 8. 12. 2022 sa uskutočnili majstrovstvá okresu Martin v basketbale stredných škôl žiačok a žiakov pre školský rok 2022/2023. V športovej hale ZŠ Aurela Stodolu v Martine sme pri výbornej atmosfére, ktorú vytvorili žiaci domácej základnej školy zviťazili vo všetkých zápasoch a zaslúžene postúpili do krajského kola, kde budeme bojovať o postup na finálové MSR. Školu úspešne reprezentovali dievčatá Ema Kubáňová, Soňa Hutňanová, Karolína Olexová, Emma Hutňanová, Nikola Pekarová, Natália Ferenčáková, Nina Mokrišová, Šárka Štupáková, Nina Mičianiková a chlapci Michal Socha, Dávid Sloboda, Branislav Lukáč, Adam Lehotský, Boris Babic, Patrik Čapliar, Filip Papšo, Ivan Florek a Martin Hornák.

            • Náboj Junior

            • 25. novembra 2022 sa na našej škole konal NÁBOJ JUNIOR. 10. ročník tejto medzinárodnej súťaže potrápil mladých talentov v matematike a fyzike. Súťaž sa súčasne uskutočnila v ôsmich krajinách Európy. Na Slovensku sa do nej zapojilo 23 miest.

              V Sučanoch sa stretli študenti z blízkeho okolia. Najúspešnejší boli žiaci Gymnázia J. Lettricha, ktorí správne vypočítali 25 náročných úloh. V tesnom závese sa umiestnili žiaci Gymnázia Varšavská cesta. Tretí sa umiestnil ďalší tím z už vyššie spomenutého Gymnázia J. Lettricha v Martine. 

              Súťaž na našej škole organizovali žiaci rôznych ročníkov. Veria, že aj budúci rok privítame množstvo mladých talentov a opäť zažijeme skvelú súťažnú atmosféru.

            • Sárova Bystrica 2022

            • Celoštátneho kola súťaže v moderovaní Sárova Bystrica 2022 sa zúčastnila Magdalena Karolina Rošťák a v celoštátnej konkurencii uspela. Získala krásne 2. miesto.
              Srdečne jej blahoželáme.

            • Gratulujeme

            • Naša žiačka zo IV.D, Nina Mokrišová zaujala svojím projektom aj na celoštátnom finále súťaže FESTIVAL VEDY A TECHNIKY v Bratislave a jej prezentácia bola úspešná.

              Srdečne jej gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj naďalej.

            • Boli sme v divadle...

            • Dňa 8.11. 2022 sme sa my, študenti tretieho ročníka, zúčastnili divadelnej inscenácie Kým kohút nezaspieva od slovenského dramatika Ivana Bukovčana. Predstavenie v podaní Slovenského filmového divadla zanechalo v nás, dovolím si povedať, ten najsilnejší umelecký zážitok. Inscenácia bola na jednej strane vtipná a trefná, no na druhej strane nejeden z nás mal slzy v očiach alebo nám prešiel mráz po chrbte, keď sme si uvedomili, akým hrôzam sa človek dokáže podvoliť nachádzajúc sa v núdzi. Predstavenie sme opúšťali s hlavami plnými otázok  – čo by sme spravili my v takej situácii? Boli by sme schopní spáchať obdobné činy?
              Radi by sme sa na koniec za túto úžasnú skúsenosť poďakovali pani Očkovej, že nám tento deň zorganizovala.

            • Súťaž iBOBOR

            • Dňa 8. a 10.11.2022 sa na našej škole uskutočnila informatická súťaž iBOBOR.
              Najúspešnejším  riešiteľom v kategórii Senior bol Nikolas Ján Hamarik s percentilom 99,49 a v tesnom závese za ním sa umiestnila Martina Gaňová s percentilom 98,38.
              Víťaz kategórie Junior Peter Sedliak sa delí o 1-90.miesto spomedzi všetkých, takmer 10 tisíc súťažiacich. Dosiahol percentil 99,23. Z prvákov sa najlepšie umiestnil Tobiáš Peter Ondrla s percentilom 98,35.

              Úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým súťažiacim Ďakujeme za reprezentáciu školy!

            • Halloween 2022

            • Ani tento rok sme si nenechali na našej škole ujsť Halloween, a tak sme si dňa 27.10.2022 mohli užiť náš prvý Dress-up challenge tohto školského roka. Kreativita a originalita tohtoročným maskám naozaj nechýbala a boli sme svedkami hneď niekoľkých prepracovaných kostýmov, od Šmolkov cez M&M'S až po práčku. Po pochode masiek, kde sme si mohli detailnejšie prezrieť prácu našich žiakov, sme Halloween ukončili súťažou o najkrajšiu masku v individuálnej a skupinovej kategórii, v ktorej bolo naozaj z čoho vyberať.
              Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšie Dress-up challenges s vami.

            • Boli sme v divadle

            • Najznámejšia a najhrávanejšia hra Williama Shakespeara: Sen noci svätojánskej z konca 16.storočia rozpráva o dobrodružstvách štyroch mladých aténskych zaľúbencov a skupiny ochotníckych hercov so skupinou víl a škriatkov, ktorí žijú v tmavom lese za mestom.  Vypovedá predovšetkým o láske a jej bláznivých premenách, zároveň o básnickej a divadelnej imaginácii. Divadelný mág a iluzionista William Shakespeare v nej virtuózne až hýrivou, strhujúcou obraznosťou predvádza hru „bláznov, milencov a básnikov.“​​​​​​​

              Takmer celý súbor SKD Martin nám 10.novembra podvečer priniesol v preklade Ľubomíra Feldeka skvelú zábavu, výborné herecké výkony, vtipné scény a humorné situácie.
              Ďakujeme a tešíme sa opäť do divadla.

            • Beniakove Chynorany – krajské kolo

            • Dňa 10.11. 2022 sa naše žiačky P. StankováN. Ferenčáková zúčastnili krajskej výberovej prehliadky na XXIX. slovenskom festivale poézie Beniakove Chynorany 2022 v Banskej Bystrici. N. Ferenčáková získala 3. miesto v I. kategórii.

              Srdečne jej blahoželáme.

            • Sárova Bystrica – krajské kolo

            • Dňa 3.11.2022 žiačka Magdaléna Rošťák reprezentovala našu školu na súťaži mladých moderátorov a redaktorov Sárova Bystrica 2022 v krajskom kole. Získala krásne 2. miesto a veríme, že postúpi i do celoslovenského kola. Veľká vďaka patrí pani riaditeľke, ktorá ochotne poskytla rozhovor do Magdaléninej, porotou vysoko ocenenej, investigatívnej reportáže, i Patrikovi Čapliarovi, ktorý ako respondent rozhovoru tiež prispel k tomuto peknému výsledku. Vďaka patrí i Ondrejovi Štrkolcovi, ktorý sa zúčastnil prípravných seminárov a poskytol nám získané informácie.

            • Navždy sa zachová ...

            • Tak sme sa po 3 rokoch dočkali!!!

              Naši piataci sú tí lucky ones!!! Ako jední z posledných zažili Imatrikulácie, UK trip, Venček, áááá ... minulý víkend sme si spolu užili aj STUŽKOVÚ. Nezapreli svoju kreativitu a súdržnosť a pripravili všetkým zúčastneným veľmi príjemný slávnostný večer. Ďakujeme.

              ...  už vám len prajeme to vaše luck aj na maturách    

               Vaši triedni      

            • Študentská kvapka krvi

            • Dňa 26.10.2022 sa na pôde našej školy uskutočnila Študentská kvapka krvi v spolupráci s NTS z Martina. Kampaň je zameraná najmä na prvodarcov a mladých ľudí a slogan 28. ročníka „Pripoj sa!“ je výzvou, aby sa každý zdravý dospelý človek pripojil k darcom krvi. My sme túto výzvu prijali a povzbudení záujmom našich žiakov plánujeme v podobných akciách pokračovať aj v budúcnosti.

              Všetkým darcom ĎAKUJEME!

            • Gratulujeme

            • Koncom októbra sa veľmi šikovná žiačka našej školy, Nina Mokrišová zo IV.D, zúčastnila krajského kola prestížnej vedeckej súťaže Festivalu vedy a techniky v Žiline, kde so svojím projektom Alternatívny spôsob stravovania celiatikov uspela a postúpila do celoštátneho kola.

              Tešíme sa s ňou a držíme palce už čoskoro. 

            • Exkurzia v Paríži

            • V dňoch 17. - 21.10.2022 54 našich žiakov spoločne s 3 pani učiteľkami spoznávalo krásy Paríža. Pešo sme vyšli na Eiffelovku a obdivovali túto metropolu Francúzska zo všetkých strán, zopakovali si učivo o Napoleónových víťazstvách pod Víťazným oblúkom a takmer sme si zodrali topánky pri pešej prehliadke ostatných pamiatok. V Louvri si niektorí vystáli rad na fotku s Monou Lisou, iní sa zas snažili v ňom nestratiť sa a užiť si jeho výnimočnú atmosféru. Montmartre s majestátnou bazilikou Sacré Coeur nás privítali svojou srdečnosťou a výnimočným výhľadom a večer bola čerešničkou na torte plavba po Seine a pohľad na rozsvietenú Eiffelovku. Posledný deň sme strávili prehliadkou zámku Versailles a jeho rozľahlých záhrad.

              Vidíme sa nabudúce Paríž - À la prochaine fois Paris!

            • Sárova Bystrica 2022

            • Dňa 25. októbra 2022 sa konalo regionálne kolo súťaže v moderovaní Sárova Bystrica v Žiline. Do súťaže sa zapojili i žiaci našej školy a boli veľmi úspešní. Magdaléna Rošťák získala 1. miesto a postupuje z prvého miesta do krajského kola.

              Blahoželáme, Magdaléne budeme držať palce v krajskom kole.

            • Erasmus+

            • Naši žiaci v termíne od 02.10.2022 do 08.10.2022 privítali kamarátov z Gymnázia Olomouc-Hejčín, ktorí spoločne participujú na projekte Erasmus+ názvom Něco jsme ztratili, neco získali a stále se máme rádi... 

              Celý projekt je plne financovaný z prostriedkov EÚ. 

            • Škultétyho rečňovanky

            • Dňa 7. októbra 2022 sa uskutočnilo v Hontiansko-novohradskej knižnici A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši slávnostné vyhodnotenie XXXI. ročníka celoslovenskej súťaže vo vlastnej literárnej tvorbe „Škultétyho rečňovanky“.

              Odbornou porotou boli ocenené literárne práce našich žiakov:

              1.miesto v III. vekovej kategórii poézia získala Zaira Záremská,
              Cenu Literárneho informačného centra v III. vekovej kategórii próza získal Branislav Lukáč.

              Víťazné práce vyšli v Zborníku ocenených prác.

              Blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu tvorbu.

            • Noc výskumníkov

            • Posledný septembrový deň sme sa my, 25-členná skupina GBASákov, zúčastnili v Žiline vedeckého podujatia Noc výskumníkov 2022. Každý si našiel to svoje a mohol sa pýtať odborníkov z rôznych odborov: od matematiky cez chémiu a informatiku až po robotiku a poľnohospodárstvo. Vyskúšali sme si pozorovanie pod mikroskopom, termokameru, 3D tlač, súťaž robotov a veľa ďalších zaujímavých vynálezov, s ktorými sa študenti len tak bežne nestretnú.

              Ďakujeme pani Babíkovej a všetkým vedcom, ktorí nám dali príležitosť ozvláštniť si školský rok aj takýmto podujatím.