• Novinky

            • Víťazi súťaže Generácia €uro z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch sa stretnú s prezidentom ECB

            • Brána do európskeho finančného centra - do Frankfurtu nad Mohanom, ktorý je zároveň sídlom ECBP sa v minulých dňoch otvorila aj pre náš - národný víťazný tím - z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch  Členovia tímu si prevzali ocenenie z rúk prezidenta ECB Maria Draghiho a guvernéra Národnej banky Slovenska Jozefa Makúcha. Gratulujeme a vitajte šťastne doma! 

              GRATULUJEME k senzačnému úspechu:

              Dňa  29.marca sa naši študenti  - Samuel Mihalčík, Šimon Pekár, Filip Chobor a Andrej Mokriš zúčastnili celoslovenského finále súťaže Generation €uro v Bratislave v priestoroch NBS.

               Z piatich tímov, ktoré do finále postúpili po dvoch náročných kolách, zvíťazil práve tím študentov z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch,  

              Študenti  prezentovali pred odbornou porotou svoje krátke videá na tému „"Vysvetli ako a prečo ECB zabezpečuje cenovú stabilitu". Spolu s rovesníkmi z 11 krajín eurozóny sa tak stali súčasťou vzdelávacej iniciatívy Európskej centrálnej banky (ECB) a národných centrálnych bánk Eurosystému. 

              Pre národný víťazný tím z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch sa týmto finále otvára brána do európskeho finančného centra - do Frankfurtu nad Mohanom, ktorý je zároveň sídlom ECB. Členovia tímu si prevezmú ocenenie z rúk prezidenta ECB Maria Draghiho a guvernéra Národnej banky Slovenska Jozefa Makúcha.  

              Výhra bola  mimoriadne zaslúžená, veď k  víťastvu  sa museli  študenti pracne prebojoveť cez nasledovný priebeh  súťaže :

              8. ročník súťaže Generácia €uro 2018/2019 v SR:

              • 1. kolo absolvovalo 96 tímov z celého Slovenska
              • 39 najúspešnejších tímov postúpilo do 2. kola
              • 26 tímov poslalo krátke video na zadanú tému
              • 5 tímov postúpilo do 3. finálového kola
            • Máj

            • Krásne  májové sviatky a dni zaliate slnkom 

              všetkým návštevníkom našej webovej stránky,

              žiakom, rodičom a priaznivcom školy

              úprimne želajú

              pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci               

              Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch

            • Karis a Štúrovo pero

            • Gratulujeme redakčnej rade nášho školskému časopisu KARIS k získaniu Ceny televízie Markíza 3. stupňa v Súťaži Štúrovo pero 2019.

            • Model United Nations

            • V dňoch 28.-31. sa študenti Arthur Forgáč, Matúš Pavlík a Jakub Kašjak zúčastnili simulovaného zasadnutia Spojených Národov (Model United Nations) ZAMUN v Žiline, kde sa riešili svetové problémytýkajúce sa ľudských práv či hybridnej vojny. Jakub Kašjak získal za aktívnu činnosť ocenenie honourable mention.

            • Slávnostné podujatie ku Dňu učiteľov

            • Okresný úrad Žilina pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a  športu SR pozval žiakov Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu aj s umeleckou vedúcou Ing. Martinou Lojdovou,  riaditeľom školy RNDr. Vasilom Dorovským  a ocenenou kolegyňou za BG MH Mgr. Vierou Kampošovou na slávnostné podujatie spojené s odovzdávaním ocenení pedagogickým a odborným zamestnancom v územnej a zriaďovateľskej pôsobnosti Okresného úradu Žilina pri príležitosti Dňa učiteľov dňa 4.4.2018 ako súčasť programu s tanečným vystúpením " Valčík" do divadelnej sály Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Po vystúpení boli prítomní pozvaní na slávnostnú recepciu, kde sa uskutočnilo aj oficiálne fotenie s prednostom OÚ PhDr. Michalom Lavríkom a vedúcim odboru školstva OÚ Žilina PhDr. PaedDr. Dušanom Galbavým, PhD.  Žiaci Michael Dobrota, Miriama Sokoláková, Jakub Pánek, Adela Smatanová, Sára Vdovičíková,  Katarína Pirháčová, Juraj Šuňal, Martin Sušienka a Aneta Benediková predviedli choreografiu viedenského valčíka v dobových kostýmoch.