• Novinky

            • Bake it off challenge

            • Naša výzva Bake it off challenge sa pomaly blíži ku koncu. Predchádzajúce týždne patrili témam: Vegánsky/vegetariánsky týždeň a garden párty. Dúfame, že ste si prípravu jedál užili a už teraz sa tešíme na spracovanie poslednej témy: moje obľúbené jedlo

              Tešíme sa na Vaše výtvory.

              ŽŠR Gbas

            • Bake it off challenge

            • Predchádzajúce týždne našej Bake it off challenge patrili témam: Tajomstvo Orientu a Chuť a vôňa Francúzska. Fotky Vašich jedál nás opäť príjemne potešili a inšpirovali. 

              Ďakujeme za prejavený záujem a už teraz sa tešíme na ďalšie fotografie Vašich pokrmov v nasledujúcich týždňoch. 

              Žiacka školská rada BGMH

            • A je to tu! Máme na škole majstrov sveta!

            • Slovenský národný tím, ktorého členmi boli aj naši žiaci - Ema Križanová, Natália Michalcová, Soňa Koniarová, Martin Janco, Mário Valek a Timotej Oršula, zvíťazil na majstrovstvách sveta v esejistickej debate.

              Srdečne blahoželáme! 

            • Gratulujeme

            • V posledných týždňoch sa uskutočnila Biologická olympiáda. Po úspešnom školskom kole štyri naše dievčatá postúpili do krajského kola. Alexandra Dronzeková sa na kraji umiestnila na skvelom 6. mieste v kategórii A a Sofia Anna Cíbiková obsadila 4. miesto v tej istej kategórii a postúpila do celoštátneho kola. V kategórii B Kristína Sleziaková skončila na 2. mieste a Natália Michalcová na 1. mieste a obe postúpili do celoštátneho kola. Na celoštátnom kole boli dievčatá úspešné a skončili na skvelých miestach.
              Dievčatám gratulujeme a veríme v ďalšie výborné výsledky.

            • Gratulujeme

            • Tento víkend sa uskutočnilo celoslovenské finále súťaže High School Business Challenge, v ktorom si tímy zmerali sily pri riešení prípadových štúdií zo sveta biznisu. Nechýbal na ňom ani náš tím GBAS Flexers C. B. zložený zo žiakov piateho ročníka Samuela Mihalčíka, Filipa Chobora, Antona Krileka, Gabriela Bergera, Šimona Pekara a Andreja Mokriša, ktorý sa nakoniec umiestnil na prvom mieste. Chalani si tak vybojovali postup na medzinárodné finále, ktoré sa uskutoční v júli vo Varšave a stretnú sa v ňom najlepšie tímy z krajín V4.
              Budeme im v ňom držať palce!

            • 14. ročník súťaže Hodžov novinový článok

            • ZŠ s MŠ Milana Hodžu Škarniclova 1 v Bratislave v spolupráci s Ústavom politických vied SAV a s vydavateľstvom VEDA v rámci Dní Milana Hodžu, nad ktorými od ich vzniku každoročne preberá záštitu úradujúci predseda vlády SR, vyhlasuje pre žiakov ZŠ a študentov stredných škôl vo veku 13–16 rokov v Slovenskej republike aj v zahraničí 14. ročník celoslovenskej súťaže Hodžov novinový článok 2021 na tému:

              Ako žiť a vnímať svet otvorenými očami

            • Obleč sa ako...

            • Posledné videá z našej výzvy „Obleč sa ako...“ sú tu. Určite sa aj Vám budú páčiť.

              V stredu 24. marca sme sa obliekli ako predmety, tak ako to vymysleli naši piataci. S touto témou ste sa všetci popasovali bravúrne, preto si určite užijete aj video z tejto výzvy..

              O týždeň na to, v stredu pred Veľkou nocou, sme celú výzvu ukončili poslednou témou, ktorú vymysleli naši učitelia. Úlohou bolo obliecť sa ako z ktorejkoľvek dekády minulého storočia. Na hodinách sme si mohli užiť módnu prehliadku 20., 60., 80. no aj iných rokov – sami sa o tom presvedčte.

              Táto #dressupchallange je už u konca, no na Vašu kreativitu si môžete zaspomínať vždy – videá nájdete na stránke školy alebo na Instagrame zsr.gbas. Veľmi nás teší, že ste sa pravidelne zapájali a ozvláštnili si tak svoje (a aj naše) chvíle v tejto situácii. Celú súťaž ešte vyhodnotíme.

              A aj keď je naše pravidelné obliekanie sa už pasé, nezúfajte, ďalšia výzva začína, pretože teraz Varí a pečie celý GBAS. #bakeitoff

               

              Vaša ŽŠR a Kristína Lukašíková

            • Gratulujeme

            • 26.3.2021 sa naším žiakom 3. a 4. ročníka podarilo úspešne reprezentovať našu školu v súťaži Generácia Euro organizovanou Národnou bankou Slovenska. Tím mentorovaný Samuelom Mihalčíkom v zložení Tereza Veselá, Nina Tomaškinová, Peter Kasenčák, Martin Janco a Timotej Oršula sa umiestnili na 1. mieste a tím v zložení Adriána Juríková, Klára Richterová, Martina Vilinová, Adam Lehotský a Dario Mikuš sa umiestnili na 3. mieste, čím vybojovali pre našu školu najviac umiestnení spomedzi všetkých škôl.

              Gratulujeme obom tímom a držíme palce aj naďalej.

            • Medical science

            • Ahojte!

              Radi by sme vás pozvali na online prednášku o medical science, ktorá je organizovaná ako náhrada UK trip s našou absolventkou Alex. Prednáška sa bude konať už túto stredu (24.3.) o 16:00 cez aplikáciu Microsoft Teams.Tešíme sa na vás!

              V prípade záujmu sa môžete prihlásiť do utorka v tomto linku: https://forms.gle/zTnSXsr3a2qFEnaj6

            • Obleč sa ako meme

            • Aj tento týždeň ste prišli so zaujímavou témou pre našu #dressupchallange - tentoraz si zásluhy pripíšu štvrtáci, ktorí vymysleli, že sa máme obliecť ako meme. Niektorí z Vás možno doteraz ani netušili čo to meme vlastne je, a my pevne veríme, že po včerajšku sa to zmenilo. V nasledujúcom videu si môžete prezrieť naše „memečka“, čo sú teda myšlienkové pojmy, ktoré sa šíria prostredníctvom internetu, a môžu mať formu slov, obrázkov, videí a iných. Kreativite sa u nás naozaj medze nekladú, veď sa sami presvedčte.


              Nezabúdajte, že po skončení výziev budú najaktívnejší z Vás ocenení, preto, pre zapojenie sa do súťaže o ceny,  posielajte Vaše fotky na mail ŽŠR: zsr.bgmhsucany@gmail.com alebo na náš Instagram zsr.gbas. Tešíme sa na Vás o týždeň.

               

              Vaša ŽŠR a Kristína Lukašíková

            • Obleč sa ako na párty

            • Myslíme si, že viacerým z nás chýba sociálny život, či už niekde v kaviarňach, von na ulici alebo na rodinnej oslave či dobrej diskotéke. Preto nám naši tretiaci vymysleli tému #dressupchallange na tento týždeň: „Obleč sa ako na párty“.

              Prípravy začali už ráno – bolo potrebné sa patrične obliecť, pripraviť playlist ale aj miestnosť. To netrvalo dlho a už sme počúvali hudbu v Zoom miestnostiach, obdivovali šatové kreácie a poriadne sa zabávali. Túto našu celodennú GBAS párty sme poriadne zdokumentovali videom a tak sa aj Vy môžete presvedčiť, že to naozaj stálo za to.

              Nezabúdajte, že sa stále môžete zapojiť  do súťaže o ceny, stačí len posielať Vaše fotky na mail ŽŠR: zsr.bgmhsucany@gmail.com alebo na náš Instagram zsr.gbasTešíme sa na Vás o týždeň.

               

              Vaša ŽŠR a Kristína Lukašíková

            • Gratulujeme

            • Naša žiačka, Anna Jambrichová, 5. ročník, získala 2. miesto v okresnom kole SOČ v odbore biológia a postupuje tak do krajského kola.

              Gratulujeme a držíme palce!

            • Obleč sa ako Tvoj obľúbený spevák/hudobník

            • Výzva „Obleč sa ako...“ stále pokračuje. Tento týždeň nám tému vymysleli naši druháci a tak sme sa obliekli ako naši obľúbení speváci či hudobníci. Niektorí z Vás tvrdili, že to bola najťažšia výzva čo sa prevedenia týka, no aj tak ste sa s ňou popasovali bravúrne.


              V stredu na hodinách repoval Eminem, ocenenie Grammy ale aj iné si prevzali Daft Punk, Amy Winehouse či Gorillaz , a fanúšikovia sa mohli stretnúť na koncertoch Ariany Grande, Weeknda no aj ABBA. Veď sa presvedčte aj Vy a pozrite si video z tohtotýždňovej výzvy, do ktorého nám pesničku nahral sám Eminem.
              Nezabúdajte, že sa stále môžete zapojiť  do súťaže o ceny, stačí len posielať Vaše fotky na mail ŽŠR:  zsr.bgmhsucany@gmail.com alebo na náš Instagram zsr.gbasTešíme sa na Vás o týždeň.

               

              Vaša ŽŠR a Kristína Lukašíková